Rybí filety na kyselo

Příprava

Hlavní ingredience:Zálivka:
2Kg čerstvých ryb - nejlépe plotice300ml octa
300g kořenové zeleniny700ml vody
400g cibule1 lžíce soli a cukru
2 lžíce divokého koření
bobkový list, nové koření, černý pepř, jalovec, hřebíček, skořice
3 chilli papričky
horčicové semínko
koriandr

Postup

Filety na kyselo

Očištěné ryby namočíme na půl dne do studené vody okyselené octem, vodu alespoň dvakrát vyměnímě.

Ryby vykucháme, odstraníme hlavy a ploutve, stáhneme kůži a vyjmeme páteře a větší kosti. Takto připravené filety vložíme na 4 hodiny do mléka. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zálivku svaříme a necháme vychladnout. Do dobře vymytých sklenic klademe filety po vrstvách a prokládáme cibulí zeleninou s kořením. Nakonec zalijeme vychladlou zálivkou, sklenice uzavřeme a necháme v lednici nejméně 3 dny.

Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!