Kapr v bramborové krustěPříprava![]()
PostupPřipravíme si bramborovou směs. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Tyto brambory osolíme, opepříme a vmícháme do nich rozetřený česnek. V této směsi budeme obalovat kapra. Kapra naporcujeme na "půlpodkovy" a vykostíme. Porce následně nasolíme a posypeme kořením dle chuti. Následně obalíme v mouce a bílcích. Poté dáme do směsi z brambor, kterou jsme si připravili, a brambory namačkáme na kapra. Takto obaleného kapra dáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Poznámka : Každý si může dle své chuti přidat jakoukoli ingredienci. Množství surovin, které je zde popsáno je na kapra o velikosti cca 45 cm. Dobrou chuť! |
||||||||||