Kapr v bramborové krustě

Příprava

Kapr v krustě
Hlavní ingredience:
1 kapr
8 brambor
4 stroužky česneku
3 vejce - bílky
hladká mouka
olej
sůl, pepř, koření na ryby

Postup

Připravíme si bramborovou směs. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Z nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Tyto brambory osolíme, opepříme a vmícháme do nich rozetřený česnek. V této směsi budeme obalovat kapra.

Kapra naporcujeme na "půlpodkovy" a vykostíme. Porce následně nasolíme a posypeme kořením dle chuti. Následně obalíme v mouce a bílcích. Poté dáme do směsi z brambor, kterou jsme si připravili, a brambory namačkáme na kapra. Takto obaleného kapra dáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.

Poznámka : Každý si může dle své chuti přidat jakoukoli ingredienci. Množství surovin, které je zde popsáno je na kapra o velikosti cca 45 cm.

Dobrou chuť!