Pikantní kapr

Příprava

Pikantní kapr
Hlavní ingredience:
4 porce 2-2,5 Kg Kapra
niva
ostrý kečup
olej
citron
1 dcl červeného vína
houbové, klobásové a grilovací koření
sůl, mletý kmín
med

Postup

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření v poměru 1:1:1, naskládáme na pekáč (zapékací mísu apod.), na který dáme trochu oleje.

Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dcl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu.

Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupňů asi 45 minut do červena.

Doporučená příloha: Vařený brambor, bramborový salát, krokety.

Dobrou chuť!