Rybí tlačenka

Příprava

Rybí tlačenka
Hlavní ingredience:
1,5Kg kapra bez kostí
5 vařených vajec
200g kuřecího salámu
5 stroužků česneku
100g vařené mrkve
2 vepřové nožičky
1 sáček želatiny
mletý pepř a sůl

Postup

Očištěného a vykuchaného kapra povaříme 5 až 7 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru přidáme vepřové nožičky a nejméně 2 hod. vaříme.

Vývar přecedíme, vychladlé nožičky obereme od kostí, vepřové a rybí maso pokrájíme na kostičky a vše z lehka promícháme.

Přidáme salám nakrájený na kostky, prolisovaný česnek, kostičky zeleniny a vejece. Pak směs zalijeme prohřátým vývarem smíchaným se želatinou, okořeníme, osolíme a opět důkladně promícháme. Směsí naplníme tlačenkový sáček a vložíme do vařící vody anejméně 1 hodinu vaříme. Necháme vychladnout. Poté konzumujeme z cibulí, octem a chlebem.

Dobrou chuť!