Štika na rožni

Příprava

Hlavní ingredience:Nádivka:Křenové máslo:
1500g štiky300g vepřového bůčku100g másla
citrónvejce20g křenu
sůlsůl
červené vínokmín
bílý pepřstrouhanou housku
500g másla

Postup

Štika na rožni

Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.

Poté si připravíme nádivku:
Bůček umeleme, osolíme, přidáme vejce, housku, podle chuti přidáme trochu Vegety. Nádivkou naplníme štiku, břicho zašijeme. Potřeme olejem a zvolna po obou stranách rožníme. Hotovou štiku ještě potřeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme na míse v celku s kolečky křenového másla.

Dobré s červeným vínem.

Dobrou chuť!